Hygiënecode HACCP

In alle bedrijven (groot en klein) waar bederfelijke eet- en drinkwaren behandeld en bereid worden is het wettelijk verplicht te werken volgens de regels van de Hygiënecode. Het is voor iedere werkgever wettelijk verplicht om er voor te zorgen dat alle medewerkers die zich bezighouden met het bereiden of behandelen van eet- of drinkwaren, een training of instructie op het gebied van voedsel hygiëne gevolgd hebben. De makkelijkste manier om dit te regelen is door de Hygiënecode HACCP cursus te volgen.Tijdens deze ééndaagse cursus verkrijgen deelnemers voornamelijk praktische kennis over hoe ze de Hygiënecode voor de Horeca goed kunnen toepassen in de praktijk.

Voor wie?
Voor alle (startende) ondernemers, leidinggevenden en medewerkers in de Horeca die zich bezighouden met het bereiden of behandelen van eet- of drinkwaren. Maar ook instellingen, zoals verenigingen, stichtingen, buurthuizen en zorginstellingen. Denk ook aan catering en instellingskeukens, beheerders, medewerkers en vrijwilligers in sportkantines, verenigingen of buurthuizen.

Geldigheid: Het is wenselijk om deze cursus na een aantal jaar te herhalen om je kennis up-to-date te houden.

Bedrijfstraining

De HACCP Cursus kan ook in het eigen bedrijf georganiseerd worden. Wij overleggen graag met jou wat de wensen zijn.

Thuisstudie

Je kunt ook kiezen voor de schriftelijke thuiscursus Hygiënecode HACCP, neem hiervoor contact met ons op.

De Hygiënecode HACCP cursus bestaat uit de volgende thema’s:

  • Aantoonbaar voedselveilig werken
  • Inrichting van de bedrijfsruimte
  • Persoonlijke hygiëne
  • Training en opleiding
  • HACCP
  • Productaansprakelijkheid
  • Ziek worden van voeding
  • De CCP’s in de hygiënecode
  • Temperatuurbeheersing
  • Hygiënisch werken
  • Schoonmaken
  • Ongedierte
  • Hygiënecode Horeca 2018

Tijdens deze ééndaagse Hygiënecode HACCP cursus leren de deelnemers de verplichte Hygiënecode voor de Horeca en het belang van een goede hygiëne. Deelnemers leren ook hoe zij effectief en efficiënt de stappen kunnen doorlopen die van belang zijn in voedselveiligheid. Maar ook bij een bezoek van de NVWA, wil je kunnen aantonen dat je voldoende geschoold bent op het gebied van HACCP en voedselveiligheid.

 Het HACCP Certificaat

Aansluitend op de cursus wordt de toets afgenomen op dezelfde locatie en met dezelfde cursusgroep. De toets is schriftelijk en bestaat uit 30 meerkeuzevragen. Wanneer hier een voldoende voor is behaald, ontvangen de deelnemers direct het HACCP Certificaat van Deelname. De certificeringskosten zijn bij de cursuskosten inbegrepen.

Je hebt voor deze opleiding geen vooropleiding nodig.

Het betreft een eendaagse cursus van 10:00-16:00 uur.

Lesgeld €250,-  inclusief lesmateriaal, certificering en dagarrangement, en vrij van btw.

Deze cursus wordt gegeven vanaf minimaal 6 deelnemers. Het maximale aantal deelnemers is 20.

2019

  • 6 mei
  • 13 mei
  • 20 mei
  • 27 mei

Meer informatie of direct inschrijven?

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.